luni, 11 aprilie 2011

ZeCe Lucruri de stiut, daca vrei sa te vopsesti

Zece lucruri pe care trebuie sa le stii daca alegi sa te vopsesti singura

1. Identifica  corect culoarea naturala a parului tau - In momentul in care alegi sa te vobsesti, mai ales daca nu ai facut asta niciodata, conteaza foarte mult nuanta de la care pornesi. Nuanta de blond poate sa iasa total diferit daca este folosita de o persoana care porneste de la o baza mai deschisa, fata de cum iese la o persoana  care porneste de la o baza roscata de exemplu.


2. Fii realista - Este clar ca daca esti bruneta si vrei sa de faci blonda, acest lucru nu iti va iesi din prima.  Daca vrei o schimbare radicala este mai bine sa o iei treptat decat sa faci totul foarte brusc si apoi sa ai parte de o mare dezamagire.

3. Cumpara o cantitate suficienta de vopsea -
 In functie de lungimea si grosimea firului de par s-ar putea sa ai nevoie de mai mult decat un singur tub de vopsea. Este mai bine sa iti iei mai multa decat sa constati ca nu iti ajunge si sa ramai cu portiuni neacoperite.

4. Foloseste varianta  de vopsea potrivita pentru tine 
- Daca ai tenul sensibil este mai bine sa alegi o varianta spuma,  in locul celei clasice, asta mai ales daca ai pielea sensibila, deorece nu risti sa iti curga pe fata. Pentru personele cu parul carlionat si cu firul de par gros este mai potrivita formula gel sau lichida.

5. Evita scufundarile in piscina doua saptamani inainte si doua saptamani dupa vopsire 
– clorul desparte cuticula frului permitand mineralelor din apa sa intre si in acest fel se schimba si culoare parului.


6. Culoarea parul tau va iesi intotdeauna o nuanta sau doua mai inchisa decat imaginea de pe cutie, asa ca ar fi bine sa iti achizitionezi vopseaua cu una sau doua nuante mai deschisa, pentru ca daca nu obtii ce ti-ai dorit din prima este mult mai usor sa il inchizi, decat sa il deschizi.
 
7. Vopseau prinde mai bine pe parul nespalat recent 
 – stilistii recomanda sa nu te speli pe cap cu doua zile inainte de a-i schimba culoarea, pentru ca uleiurile naturale secretate de par ajuta ca vopseaua sa actioneze mai bine!

8.  Ai grija ce sampon folosesti – sunt anumite sampoane care au in compozitie ingrediente chimice destul de dure, ca sampoanele impotriva matretii de exemplu. Este mult mai bine ca dupa vopsire sa folositi sampoane seciale care sa ajute firul de par. Parul se distruge intotdeauna  in timul vopsirii, dar sunt cativa pasi care fac acest proces mai putin daunator si conteaza foarte mult sa folosesti masti revigorante 


9. Nu iti face acest proces dupa ora 19:00 
– nu, nu este vreo legatura directa intre vopsit si ora de la ceas, dar majoritatea saloanelor de coafura au deschis doar pana la aceasta ora si daca este sa se intample ceva neprevazut este mai bine sa stii ca poti apela la ajutoare de specialitate.


10. Roaga o prietena sa te ajute 
– mai ales daca este pentru prima data cand intreprinzi o asemenea „operatiune” este important sa te ajute cineva, pentru ca  sunt unele locuri mai greu accesibile – la spate sau in crestetul capului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu