sâmbătă, 30 aprilie 2011

cum sa-ti alegi corect sutienul potrivit!

Trucuri de shopping - cum sa-ti alegi corect sutienul potrivit!
Sutienul este unul din cele mai importante articole vestimentare din garderoba unei femei. Chiar daca este ascuns vederii in cea mai mare parte a timpului, el face parte din outfitul tau si poate face diferenta cand vine vorba de silueta si aspectul tau fizic. Asa ca invata cum sa-l alegi corect!

Inainte de toate, hai sa vedem de cate sutiene ai nevoie – stilistii te sfatuiesc sa ai minimum 10 modele, pe care sa le porti in functie de necesitate. Obligatorii sunt sutienele pentru sport si cele fara bretele, de care nu te poti lipsi atunci cand situatia o cere.

De asemenea, este recomandat sa ai macar un sutien nude, deoarece se strecoara discret sub haine. Cat despre sutienele foarte colorate, poarta-le cu grija, de preferat sub haine mai inchise.

Cum sa-ti alegi sutienul potrivit?

1. Afla-ti masura
Masura unui sutien este dat de doua aspecte – circumferinta si cupa. Masoara circumferinta cutiei toracice, imediat sub sani – acesta va fi numarul care iti va trebui. Pentru a-ti afla masura cupei, masoara-ti pieptul si scade-i dimensiunea din numarul circumferintei. Vei obtine cupa AA (intre 0-1.5 cm), cupa A (1.5-2.5 cm), cupa B (2.5-6.5 cm), cupa C (6.5-9 cm), cupa D (9-11.5 cm), cupa DD (E) (11.5-15 cm), cupa DD (F) (15-18 cm DD), cupa G (18-20.5 cm).

2. Probeaza-lDupa ce ti-ai ales sutienul luand in considerare dimensiunile calculate ca mai sus, probeaza-l. Cel mai important este ca banda care se fixeaza sub sani si se prinde la spate sa fie stabila – ea este in mare parte responsabila pentru sustinerea sanilor tai. Daca simti ca se ridica la spate sau ca se deplaseaza pe corp odata cu miscarile tale, sutienul nu e potrivit pentru tine: iti trebuie alta marime.

3. Ai grija la cupe
Daca sanii tai ies din sutien, pe deasupra sau in parti, cupa este prea mica. Daca cupele au cute, iti sunt prea mari. Cupele perfecte trebuie sa fie umplute la fix de sani si intre ele si sani trebuie sa existe o linie fina.

4. Probeaza-l cu haineCa sa mergi pana la capat si sa-ti gasesti sutienul perfect, incearca-l si cu un top deasupra. Doar asa ii vei vedea forma si te vei putea hotari daca forma lui iti avantajeaza silueta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu