vineri, 7 octombrie 2011

Demachiereea


Iată cele 5 lucruri pe care trebuie să le ştii obligatoriu despre ritualul demachierii

Demachierea este esenţială pentru frumuseţea tenului tău. Dacă omiţi această etapă indispensabilă, rişti să vezi cum conturul ochilor dă primele semne de îmbătrânire mai devreme decât te aşteptai. Iată tot ce trebuie să ştii despre acest ritual atât de important pentru sănătatea pielii tale.

crema
1. De ce este esenţial să te demachiezi în fiecare seară?

Ochii trebuie curăţaţi zilnic, deoarece produsele de machiaj conţin pigmenţi cu o concentraţie mare care pot fi nocivi dacă rămân prea mult timp pe suprafaţa pielii. Machiajul este conceput să dureze în jur de 12 ore, nu mai mult. După cele 12 ore, începe să se amestece cu filmul hidrolipidic şi formează toxine la suprafaţa pielii.

2. Ce rişti dacă nu-ţi demachiezi ochii zilnic?

De exemplu, un mascara care nu este înlăturat timp de mai multe zile poate să ducă la căderea genelor. Dacă ai ochii sensibili şi nu îi demachiezi, indiferent de marca de mascara pe care o foloseşti, acesta se va întări la un moment dat, iar particulele vor aluneca în interiorul ochiului, care se va înroşi. De altfel, dacă nu te demachiezi, fragilitatea acestei zone sensibile în mod natural va creşte, iar pleoapele se vor rida mai repede.

3. Care este diferenţa între conturul ochilor şi restul feţei?

Mai întâi de toate, clipim în medie de 15.000 de ori pe zi. Această activitate are drept consecinţă îmbătrânirea mai devreme a conturului ochilor. În plus, este o zonă unde există foarte puţine glande sebacee, iar pielea este mai fină.

4. Care sunt etapele demachierii?

Operaţiunea trebuie începută prin înlăturarea fardului de pleoape, apoi se îmbibă în loţiunea demachiantă o nouă dischetă din bumbac şi se şterg cu delicateţe genele. Urmează forma ochiului: de sus în jos şi dinspre interior spre exterior. Este important să foloseşti mai multe dischete pentru ochi, mai ales când treci de la un ochi la altul, pentru a nu depune la loc impurităţile.

5. Cum să alegi un demachiant?

Un demachiant se alege în funcţie de machiaj. Spre exemplu, un demachiant waterproof pentru machiaj waterproof (rezistent la apă). Atenţie, însă! Aceste produse trebuie folosite ocazional, deoarece conţin agenţi tensioactivi (pentru a dizolva machiajul waterproof), care au tendinţa de a altera conturul ochilor. Pentru un machiaj clasic se va folosi un demachiant clasic. Să nu ai impresia că dacă vei utiliza un demachiant waterproof pentru un machiaj clasic va fi mai eficient. Va fi doar puţin mai agresiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu